Η λίστα που θα σε πείσει να αποκτήσεις τη δική σου κατσούνα… Τώρα!

Σταμάτα να αναρωτιέσαι τι να την κάνεις την κατσουνά; Πάρε μια κατσούνα να σωθείς, το δρόμο μ’ αυτή χάραξε, ποτέ δεν θα χαθείς! Εσείς κατσούνα έχετε; Και γιατί όχι παρακαλώ; Τι; Δεν ξέρετε την χρησιμότητά της; Μάλιστα! Ποιος σας είπε πως κατσουνες έχουν μόνο οι βοσκοί; Ποιος σας είπε πως αν δεν έχετε να «ξωλαλησετε» μια κατοσταριά πρόβατα, δεν χρειάζεστε κατσούνα; Όποιος σας το’ πε, απλά σας γέλασε!

Ακολουθεί σύντομη λίστα που θα σας πείσει ότι η παραγγελία πρέπει να γίνει ..Τώρα!

1. Είναι το τελειότερο αξεσουάρ για περίπατο στη «χώρα». Είτε είσαι 20 είτε είσαι 100 ένα στήριγμα στα σουλάτσα σου το θέλεις. Παίρνεις την κατσούνα σου, βγαίνεις τη βολτούλα σου και καμαρώνεις χωρίς να κινδυνεύεις να βρεθείς φαρδύς πλατύς στη μέση του δρόμου. Άλλωστε στις κατσούνες μας, το έχετε πλέον εμπεδώσει, Μπορείτε να στηριχτείτε πάνω τους άφοβα!

2. Κι όπως περπατάς καμαρωτός – καμαρωτός τ’ απόβραδο, να τηνε την αδερφή της Γης την φωτεινή Αφροδίτη στον ουρανό. Αυτομάτως η κατσούνα σου μετατρέπεται σε δείκτης κι εσύ σε μέγα ρομαντικό όπως εξηγείς στο αμόρε τα μυστικά του σύμπαντος σιγοτραγουδώντας παράλληλα εκείνον τον σκοπό για τον Αποσπερίτη ..

3. Μήπως δεν είσαι του δρόμου αλλά του βουνού, της ραχούλας, της λαγκαδιάς; Που πας χωρίς το κατσουνάκι σου καλέ;! Άσε τα μπατόν και τα ξυλάκια κι ακούμπα στην κατσούνα σου με αυτοπεποίθηση. Διαστρέμματα, στραμπουλήγματα κι άλλα τέτοια «δωράκια» των πεζοποριών ξέχασε τα!

4. Κι αν βγεις στους αγρούς και πέσεις πάνω σε μια απιδιά, μια συκιά, μια βερικοκιά, πως θα το κατεβάσεις εκείνο το ψηλό κλαδί που πάνω του κρέμονται οι πιο λαχταριστοί καρποί; Μα με την κατσούνα σου φυσικά. Την πιάνεις από κάτω, τεντώνεσαι καλά – καλά, βουτάς το κλαδί με την λαβή της και βουαλά!

5. Κι αφού από διαστρέμματα γλίτωσες και βερικοκάκια χόρτασες, πως θα θυμάσαι τις περιπέτειες σου που το κινητό σου είναι φουλ και άλλη φωτογραφία δεν χωρά; Είναι απλό: χάραζε ημερομηνίες και τόπους πάνω στην κατσούνα σου (από την λαβή και κάτω προτείνω) και μετέτρεψε την «στο αγαπημένο μου ημερολόγιο»! Κι έχει κι άλλες χρήσεις η κατσούνα.. κάνε λιγάκι υπομονή ως την επόμενη φορά, που θα σου εξηγήσω γιατί μια κατσούνα δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι.

κατσαβίδι- κατσούνα, σημειώσατε χ!

Άκουσε το Podcast

Δείτε επίσης

Συνέντευξη στο OPEN TV και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Τώρα ότι Συμβαίνει” με την Φαίη Μαυραγάνη.

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ