Εάν ψάχνετε ένα προσωπικό δώρο για κάποιον, η για εσάς τον ίδιο, επιλέξτε να (σας) πάρετε μια κρητική κατσούνα. Κάντε την ακόμα πιο προσωπική προσθέτοντας πάνω της τα αρχικά του ιδιοκτήτη.

  •  

  •  

  •  

 

 

Η Κατσούνα σήμερα χρησιμοποιείτε από πολλούς κυρίως κρητικούς για τη κτηνοτροφία ως εργαλείο δουλειάς, ενώ οι περισσότεροι ντόπιοι την συνδέουν με το σεβασμό, την ελευθερία, τον ανδρισμό και την εκτίμηση. Όλοι φαντάζομαι έχετε δει πορείες των αγροτών και πόσο υπερήφανοι τις κρατούν μαζί τους. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που την καθιστούν ως το καλύτερο κρητικό παραδοσιακό ενθύμιο.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΕΒΕΣΤΕ, ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΕ, Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η χρήση της κατσούνας μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση για κάποιον όπου χρειάζεται ένα στήριγμα, είτε αυτός είναι ηλικιωμένος, είτε ορειβάτης – πεζοπόρος, είτε κτηνοτρόφος. Κάποιος άλλος μπορεί να τη χρειαστεί ως προσωπικό ενθύμιο, δώρο, διακοσμητικό ή και κάτι άλλο. Όπως και να έχει η κατσούνα αποτελεί τον καλύτερο «φίλο» για να στηριχτείτε πάνω της. Ταυτόχρονα συμβολίζει τη κρητική παράδοση, τη δύναμη, την υπερηφάνεια και τη φιλοξενία, όπου αυτή δοθεί.

Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες ξύλου από Πρίνος, Αστήρακας ή Μπουρνελιά. Ενώ το τελείωμα της κούρμπας μπορεί να είναι απλό ή με κεφάλι φιδιού.

Η τιμή της διαμορφώνεται ανάλογα το ύψος, το πάχος, το ξύλο, τη κούρμπα και το σχέδιο.



gtag(‘event’, ‘conversion’, {‘send_to’: ‘AW-679025598/biPQCNfi9rgBEL635MMC’});

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ