Το πρώτο Εργαστήρι Κατασκευής Κρητικών Μπαστουνιών – Κατσούνας μόλις άνοιξε την έκθεση του και περιμένει να την επισκεφτείτε. Κοπιάστε!

Το εργαστήρι Κατασκευής Κρητικής Κατσούνας

Στο Εργαστήρι Κρητικής Κατσούνας παράγονται γνήσιες κρητικές κατσούνες με τον παλιό αυθεντικό παραδοσιακό τρόπο. Ένα τρόπο όπου από τα παλιά χρόνια, από τότε δηλαδή που οι πρόγονοί μας χρησιμοποιήσαν τις κρητικές κατσούνες. Αυτό αποτελεί μία ισχυρή απόδειξη ότι  η αυθεντική κατσούνα είναι ανθεκτική για κάθε χρήση. Άλλωστε , πρώτα εγγυάται για την ποιότητα και την ανθεκτικότητα τους η ίδια η φύση, που δίνει τις πρώτες ύλες και στη συνέχεια το εργαστήρι που τις κατασκευάζει.

Όραμα τους αποτελεί να καταφέρουν να εντάξουν και πάλι στην καθημερινότητα τους ένα προϊόν το οποίο τείνει προς εξαφάνιση. Κάποτε αντικαταστάθηκε το συγκεκριμένο παραδοσιακό προϊόν από άλλα βιομηχανικά προϊόντα, μπαστούνια πλαστικά η χημικές κατασκευές. Σήμερα όμως, έπειτα από προσπάθεια χρόνων, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον, αλλά και η προσφορά για τα χειροποίητα κρητικά μπαστούνια, ανα την Ελλάδα.  

Προσηλωμένοι στο στόχο τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να συντηρήσουν και να αναδείξουν την συγκεκριμένη παραδοσιακή τέχνη στις νεότερες γενιές, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει βιώσιμη.

Κλείστε Ραντεβού για να επισκεφτείτε την έκθεση

Για να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο παροχής προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας, ο χώρος λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού. Το άψογο αποτέλεσμα και η συνέπεια στους χρόνους παράδοσης, αναγκάζει να λείπουν αρκετές ώρες από τον εκθεσιακό χώρο.

Αν λοιπόν θέλετε να επισκεφθείτε την έκθεση, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να καλέσετε και να κλείσετε το ραντεβού σας στο 6977 00 8547 ή να στείλετε ένα email στο katsounes@gmail.com

Κάθε κατσούνα είναι και πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ως μοναδική.

Όλες οι κατσούνες είναι μοναδικές, ενώ πολλές από αυτές αποτελούν για πολλούς έργα τέχνης και τα προσθέτουν στη συλλογή τους. Καμία κατσούνα δε μπορεί να είναι ίδια με καμία άλλη. Το τελικό σχήμα το αποφασίζει η ίδια η φύση η οποία «Μιλάει» και κατευθύνει τον κατσουνοποιό μας ώστε να τελειοποιήσει και να δώσει το σχήμα σε κάθε χειροποίητο μπαστούνι.

Κάθε κατσούνα αποτελείται από 100% πραγματικό – φυσικό ξύλο, χωρίς κάποια χημική επεξεργασία. Την ανθεκτικότητα της; την εγγυάται πρώτα η ίδια η φύση (ανάλογα με το ξύλο της επιλογή σας) και μετά φυσικά εμείς.

Αυτός είναι και ο λόγος που μία κατσούνα δεν μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χέρι, αλλά και ο λόγος που δεν μπορούμε να σας προμηθεύσουμε όμοιες μεταξύ τους κατσούνες. Δεν παράγουμε ένα βιομηχανικό προϊόν, αλλά αξιοποιούμε με παραδοσιακές τεχνικές τα δώρα που μας κάνει η φύση…

Ζήστε μία ολοκληρωμένη εμπειρία

Αν αγαπάτε την παράδοση, τη φύση και βρίσκεστε κοντά στην Πόλη του Ηρακλείου, τότε αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε το μοναδικό επίσημο και σε παγκόσμιο επίπεδο Ελληνικό Εργαστήρι Κρητικής Κατσούνας και την έκθεση του. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μία επίσκεψη στο μουσείο Νίκος Καζαντζάκης στη Μυρτιά , Με μία σύντομη πεζοπορία στο φαράγγι του καρτερού ή μία επίσκεψη στο Νεραιδόσπηλιο.

Σε έναν ιδιαίτερο φιλόξενο και καταπράσινο χώρο, πάνω στο φαράγγι του Καρτερού, λίγο πιο έξω από το Ηράκλειο Κρήτης μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία μιας σύντομης εξόρμησης στη φύση.

Βάζοντας την τοποθεσία στους χάρτες της google «katsounes» ή «Εργαστήρι κατασκευής Κρητικής Κατσούνας» ο πλοηγός θα σας φέρει στην έκθεση όπου μπορείτε να δείτε από κοντά τις διαθέσιμες χειροποίητες κρητικές κατσούνες, αλλά και άλλα παραδοσιακά ή προϊόντα εξορμήσεων. Προσοχή όμως ο χώρος λειτουργεί μόνο με ραντεβού.

Με το που επιλέξετε την κατσούνα που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες για τη χρήση που επιθυμείτε, τότε μπορείτε να κατηφορίσετε με τα πόδια και να τη χρησιμοποιήσετε επιτόπου σε μία σύντομη πεζοπορία στο φαράγγι του καρτερού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το εργαστήρι.

Πληροφορίες για το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκη;

Πληροφορίες για το Νεραϊδόσπηλιο

Πως θα φτιάξετε Κρητική κατσούνα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Οδηγίες από το νεαρότερο κατσουνοποιό

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ