Μάρκος Σμυρνάκης Ο Δημιουργός

Ο Μάρκος είναι η φωνή για τον πατέρα και Κατσουνοποιό μας Γιάννη, αλλά και την μητέρα και υφάντρα μας Πόπη. Είναι ο άνθρωπος που πίσω από την κρίση και τις δυσκολίες που έφερε μαζί της, είδε την ευκαιρία για να βοηθήσει τόσο την οικογένεια του, όσο και τη διάδοση – διάσωση της της παράδοσης, της Τέχνης, της αξιοπρέπειας και της ίδιας της ζωής.

Σε μια εποχή που ακόμα κι οι ντόπιοι είχαν ξεχάσει την κατσούνα (ή την είχαν συνδέσει με θλιβερά γεγονότα) εκείνος την έφερε στο προσκήνιο, της έδωσε την αξία που της αναλογεί τοποθετώντας την για πάντα στο πάνθεον της κρητικής παράδοσης.

Συνδύασε αυτό το αριστοτέχνημα του τόπου – την κατσούνα- με την ανάγκη για αξιοπρεπή διαβίωση των γονιών του κι όταν η κρίση έκλεινε πόρτες εκείνος άνοιξε της πύλες της επιτυχίας. Ο τεχνίτης ανταμείφθηκε για τους κόπους του. Η υφάντρα επιβραβεύτηκε για την αγάπη και της υπομονή της. Η κατσούνα (ξανά)έγινε το σύμβολο δύναμης κι αντρείας που ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον πλανήτη μπαίνοντας στα σπίτια των απανταχού Ελλήνων

Η αστείρευτη ενέργειά του, η διορατικότητα, η μεθοδικότητα του, συνδυάζονται άψογα με την αχαλίνωτη φαντασία του και την έμπνευση, δημιουργώντας μοναδικές καμπάνιες προώθησης και προβολής της κατσούνας.

 

Ο Μάρκος Σμυρνάκης δεν είναι μόνο ο social media strategist, αλλά και ο δημιουργός του katsounes.gr. Είναι το katsounes.gr.

Πέρα από όλα τα παραπάνω , ο Μάρκος Σμυρνάκης αποτελεί και την τρίτη γενιά από τους κατσουνοποιούς στην οικογένεια του. ο Ρόλος τους είναι επίσης να συντηρήσει και να διατηρήσει ζωντανή την τέχνη κατασκευής. 

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ