Η Συντήρηση της κρητικής κατσούνας

Μετά την κατασκευή της κατσούνας πρέπει να φροντίσουμε και τη συντήρηση της

Όπως ήδη γνωρίζετε, η κρητική κατσούνα αποτελεί χειροποίητη κατασκευή που κατασκευάζεται σε διάφορα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης. Μπορούμε να σας εγγυηθούμε για την ανθεκτικότητα τους, αφού τα ξύλα τους είναι δοκιμασμένα υπό διαφορετικές συνθήκες. Βέβαια να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε διαφορετικές συνθήκες, μιλάμε πάντα για φυσιολογικά πλαίσια.

  •  

Εμπιστευτείτε μας 

⭐⭐⭐⭐⭐

Εγγυάται ίδια η φύση για εμάς !

Εγγύηση για εμάς είναι η ίδια η φύση, που μας παρέχει τις πρώτες ύλες κατασκευής της κατσούνας που θα φτάσει στα χέρια σας. Ναι, μπορούμε υπεύθυνα νας υποστηρίξουμε ότι οι κατσούνες μας είναι τόσο ανθεκτικές, όσο και ένα κομμάτι ξύλου που θα βρείτε στη φύση.

  •  

 

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΣΟΥΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Όσο ανθεκτικό προϊόν κι αν είναι, πρέπει να φροντίζουμε να την περνάμε με ρητίνη η λούστρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο σίγουρα αυξάνουμε τη διάρκεια αντοχή της στο χρόνο, αφού έτσι προστατεύεται από σκόρο η μαμούνι.

Καλό θα ήταν επειδή κάθε περιοχή έχει διαφορετικά ζιζάνια,  να επισκεφθείτε ένα γεωπόνο, ενα ξυλουργό ή ένα σχετικό κατάστημα της περιοχή σας και να συμβουλευτείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της κατσούνας σας, ώστε να μη σας την τρυπήσει το μαμούνι.

Διαφορετικά μπορείτε να προμηθευτείτε απο εμας μαζί με την κατσούνα σας και σπρέι μυκητοκτόνου.

ΣΠΡΕΪ ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ ΞΥΛΟΥ 150 ML

Τιμή τεμαχίου 8,50€ 150 ML Saratoga Antitarlo Το Σπρέι Μυκητοκτόνο Ξύλου 150 ML Saratoga Antitarlo εξαφανίζει το...

8.50

Για να την έχεις μια ζωή

✔ εξαφανίζει το σαράκι

✔ εξαφανίζει τα παράσιτα ακόμα και στην φάση της επώασης.

Κάθε πότε να την περνάω με λούστρο;

Να σημειωθεί ότι αν την έχετε προμηθευτεί πρόσφατα από εμάς, τότε δεν χρειάζεται να την περάσετε με κάποιο από τα παραπάνω υλικά, αφού ήδη το έχουμε κάνει εμείς.

Εσείς θα αναλάβετε να το κάνετε αφού περάσει ένας χρόνος, η συντομότερα ανάλογα πάντα με την χρήση που της κάνετε…

Το διάστημα που θα χρειαστεί για τη συντήρηση της μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του ενός χρόνου, ανάλογα πάντα τη χρήση και τη φύλαξη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και χρωματιστά, γυαλιστερά, ή ματ βερνίκια, ανάλογα με το γούστο σας.

Το σύρμα στις κατσούνες

Όταν έρχεται η κατσούνα σας δεμένη με σύρμα, τότε η κούρμπα της έγινε πρόσφατα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το σύρμα της για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, έτσι ώστε να μη διαστρεβλωθεί από την υγρασία. 

Αν δεν έχει σύρμα, τότε σημαίνει ότι, έχει περάσει το διάστημα που απαιτείται.

Η Φύλαξη

Η φύλαξη της είναι καλό να γίνεται σε ένα ξηρό μέρος και κρεμασμένη, για τουλάχιστον ένα χρόνο. Επιθυμειτό είναι να φυλάσετε μόνιμα στον ίδιο κατάλληλο χώρο.

Αν δεν μπορείτε να τη κρεμάσετε κάπως, τότε φροντίστε να την τοποθετήσετε στο χώρο σε όρθια θέση.

Ποιο είναι το κατάλληλο ύψος για την κατσούνα μου;

Μπορεί να κοπεί ανάλογα με το ύψος του ιδιοκτήτη. Το σωστό ύψος είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση του ιδιοκτήτη.

Κόβοντας στο σωστό ύψος την κατσούνα απολαμβάνετε την στήριξή της, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για μυικούς τραυματισμούς.

Το άνοιγμα της κούρμπας

Αν πρόκειται για κτηνοτροφική χρήση μπορείτε να κόψετε τη κούρμπα με προσεκτικό τρόπο, στο σημείο που επιθυμείτε να ξεκινάει το άνοιγμα, ανάλογα με τη χρήση που την χρειάζεστε. Γι’ αυτό το λόγο οι περισσότερες κατσούνες μας έχουν κλειστό γύρισμα.

 

Μόλις έφτασαν στο κατάστημα μας

Ρίξτε μία γρήγορη ματιά!

Blog

Από τι ξύλα φτιάχνονται οι…

14 Ιανουαρίου, 2020

Η κατασκευή της γνήσιας Κρητικής κατσούνας γίνεται από ξύλο αμπελιτσιάς. Αυτό είναι ένα είδος δέντρου που επιστημονικά ονομάζεται Zelkova abelicea...

Read More
(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ