ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΣΟΥΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ | ΤΗΛ +30 6977008547

Το όραμα μας

Όραμα μας αποτελεί να καταφέρουμε να εντάξουμε και πάλι στην καθημερινότητα μας ένα προϊόν το οποίο τείνει προς εξαφάνιση. Κάποτε αντικαταστάθηκε το συγκεκριμένο παραδοσιακό προϊόν από άλλα βιομηχανικά προϊόντα, μπαστούνια πλαστικά η χημικές κατασκευές.

Στόχο μας αποτελεί να συντηρήσουμε την παράδοση και να την αναδείξουμε σε νεότερες γενιές!

Σήμερα σας το συστήνουμε ξανά, γιατί μπορεί να σας φανεί χρήσιμο με την εξής διαφορά… Είναι ανθεκτικό σε κάθε χρήση!!!

Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε το ενδιαφέρον παραγωγής από τους ίδιους τους τεχνίτες δίνοντας τους ως “κίνητρο παραγωγής” την αύξηση ζήτησης.

Ένα κρητικό μπαστούνι -Κατσούνα, μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κτηνοτρόφους, πεζοπόρους, κυνηγούς, ηλικιωμένους, ακόμα και για διακόσμηση.

Επίσης από την αντίθετη πλευρά, σκοπός μας είναι να αυξήσουμε το ενδιαφέρον παραγωγής από τους νέους, δίνοντας έναν νέο τρόπο απασχόλησης ή ένα νέο χόμπι, μεταδίδοντας έτσι τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής της κατσούνας από γενιά σε γενιά. Διατηρώντας με αυτό τον τρόπο “εν ζωή” ένα σημαντικό στοιχείο της αυθεντικότητας του τόπου μας και την παράδοση στην Κρήτη.

Δείτε τον τρόπο κατασκευής της κατσούνας μέσα από ένα σύντομο βίντεο του 1 λεπτού


© 2021 Κατσούνες, Κρητικά μπαστούνια, Κρητικές βέργες, Παραδοσιακά Μπαστούνια, Κρητική Μαγκούρα, Κρητική Ράβδος – Κατασκευάζονται στο χέρι με περίσσιο μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

Θέμα από Anders Norén