Σταύρος Θεοδωράκης: Κατασκευάζει την πρώτη του κατσούνα κι έκανε “Unboxing” για τη  γιορτή του

«Ήρθα στην πηγή της κατσούνας» είπε κι ήθελε να μάθει τα πάντα γύρω από την τέχνη της κατσουνοποιίας. Ο λόγος για τον Σταυρό Θεοδωράκη που επισκέφτηκε το Εργαστήρι Κατασκευής Κρητικής Κατσούνας στα Αϊτάνια Ηρακλείου.

Όπως αποκάλυψε στο νεαρό τεχνίτη Μάρκο Σμυρνάκη, ο Σταυρος Θεοδωράκης είναι φανατικός συλλέκτης κατσούνας, άλλωστε τον έχουμε δει με κατσούνα και σε τρέιλερ της εκπομπής “Πρωταγωνιστές” , καθώς και σε πολλές ακόμα εμφανίσεις του. Η συλλογή του αριθμούσε ως την ημέρα της επίσκεψης στο παραδοσιακό εργαστήρι με περισσότερες από 15 κατσούνες, ενώ πλέον ο αριθμός αυτός έχει ανέβει, καθώς προμηθεύτηκε μερικές ακόμη κατσούνες από το εργαστήρι μας.

Όπως είπε ο Μάρκος Σμυρνάκης “Είναι κρίμα ένας τόσο καλός συλλέκτης κατσούνας, να μην έχει φτιάξει τη δική του” κι έτσι προσκάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να φτιάξει την Πρώτη του Κατσούνα! Άναψαν τον φούρνο, κι άρχισαν τις διαδικασίες για να δοκιμάσει κι ο ίδιος να φτιάξει μια δική του κατσούνα υπό την καθοδήγηση του Μάρκου Σμυρνάκη και με τον παραδοσιακό κατσουνοποιό, τον καλλιτέχνη Γιάννη Σμυρνάκη, να επιτηρεί τη διαδικασία.

Η συνέχεια γνωστή: Καλή παρέα, φιλέματα από την υφάντρα κα Πόπη για τα καλωσορίσματα και φυσικά κατασκευή κρητικών μπαστουνιών. Ο γνωστός χανιώτης δημοσιογράφος ρώτησε τα πάντα γύρω από την τέχνη της κατσουνοποιίας, αλλά και την προσπάθεια του Μάρκου Σμυρνάκη να ξαναζωντανέψει την συγκεκριμένη τέχνη, δίνοντας στο σήμα κατατεθέν της Κρήτης μια νέα διάσταση.

Μάλιστα ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία αυτή, που έφερε την κατσούνα και πάλι στο προσκήνιο. Με γνώση κι αγάπη, ο ίδιος ξεχώρισε από την συλλογή τους 6 Special και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους κατσούνες, σκαλιστή, κλασική, πλεξούδα, ψηλή, κοντή, κτλ, – με το μεράκι του για αυτές να αποτυπώνεται ακόμα και στον τρόπο που τις κρατούσε.

Μόλις ολοκληρώθηκαν όλα τα στάδια για την πλήρη κατασκευή της κατσούνας, οι κατσούνες στάλθηκαν και μόλις παραδόθηκαν στον παραλήπτη! Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επέλεξε να κάνει .. unboxing στο Instagram ενημερώνοντας μάλιστα τους ακόλουθούς του για την τεχνική .. «προσαρμογής» στον Σεπτέμβρη που εφαρμόζει.

Με ένα βίντεο ο ίδιος εξήγησε γιατί επιλέγει να παραλαμβάνει και να ξεπακετάρει όλες τις καλοκαιρινές αγορές του τον Σεπτέμβριο.

Εσείς πού θα στηρίζεστε στις ανηφόρες και στις κατηφόρες του χειμώνα;», αναρωτιέται στο βίντεο ο ίδιος κι η απάντηση είναι απλή: Μα στις κατσούνες μας φυσικά! Είναι ιδανικές σε κάθε καιρό και για κάθε χρήση!

Αποδελτίωση

Αποδελτίωση
Σταύρος Θεοδωράκης: Κατασκεύασε την πρώτη του κατσούνα κι έκανε “Unboxing” για τη γιορτή του
(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ