Πως φτιάχνουμε μπαστούνι μαγκούρα. Οδηγίες από το νεαρότερο τεχνίτη κατσουνοποιό | Βίντεο και φωτογραφίες

Απο σπουδές Marketing πέρασε στην… Κατασευή Κρητικής Κατσούνας!

Μάρκος Σμυρνάκης είναι το όνομα του νεαρότερου κατσουνόποιου. Πήρε την παραδοσιακή τέχνη κατασκευής της κρητικής κατσούνας και την έκανε επάγγελμα. Ενώ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές Δημοσίων Σχέσεων και Marketing, σήμερα επέλεξε να κατασκευάζει και κατσούνες.

Η ενασχόληση του με το συγκεκριμένο αντικείμενο προέρχεται από έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και τεχνίτη, τον πατέρα του. Ένας από τους βασικότερους λόγους που αξιοποίησε και συνεχίζει την σπουδαία αυτή τέχνη, είναι η διάδοση και η διάσωση αφού πιστεύει ότι αποτελεί σήμα κατατεθέν της Κρητικής παράδοσης που τείνει προς εξαφάνιση, ή καλύτερα… που έτεινε προς εξαφάνιση.

Σήμερα με μία πορεία από το 2014, φαίνεται να έχει καταφέρει τον προσωπικό του στόχο, να αποκτήσει ξανά ζωή η χρήση της κατσούνας όχι μόνο από κτηνοτρόφους, αλλά παράλληλα να ανοίξει τους ορίζοντες ως προς τον τρόπο χρήσης μίας κατσούνας. Έχετε σκεφτεί να αντικαταστήσετε το πεζοπορικό μπαστούνι σας με μία κατσούνα; Το ορθοπεδικό σας μπαστούνι; Έχετε σκεφτεί κουρτινόξυλο η φωτιστικό οροφής από κατσούνα;

Η χρήση του digital marketing αποτέλεσε μία σανίδα σωτηρίας για την άγνωστη σε πολλούς παραδοσιακή τέχνη. Με μεθοδική, στοχευμένη και ευφυέστατη στρατηγική, ο Μάρκος Σμυρνάκης κατάφερε να προσεγγίσει μέσα από μία σειρά επιτυχημένων καμπανιών νέο και νεανικό κοινό, συστήνοντας με χιουμοριστικό τρόπο και με σεβασμό πάντα στην παράδοση τις κρητικές κατσούνες.

Ενδεικτικά οι καμπάνιες:
• Οι κατσούνες πάνε Hollywood
• Προπατώ την Κρήτη
• Κατσουνάδες

Πως θα κάνουμε μπαστούνι, μαγκούρα, βέργες, κατσούνα, βήμα βήμα!

Πεζοπορικά μπαστουνια
Μπαστούνια πεζοπορίας
Χειροποίητα μπαστούνια

Πως θα φτιάξω χειροποίητο μπαστούνι μαγκούρα μόνος μου.

Πως φτιάχνεται η κατσούνα

Πως θα φτιάξω μπαστούνι

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ