Λίμνη Ζαρού

Μια καλή επιλογή για εκδρομή σε όσους μένουν, ή επισκέπτονται το Ηράκλειο αποτελεί το Χωρίο Ζάρος. Απέχει περίπου 45 χλμ από το Ηράκλειο και είναι χτισμένο στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Γύρο στη περιοχή υπάρχει μια καταπράσινη κοιλάδα με απίστευτες ομορφιές, άγρια τοπία, επιβλητικά βουνά και γραφικά χωριά. Χωριά τα οποία στεγάζουν αγνούς, παραδοσιακούς ανθρώπους που διατηρούν ακόμη το μύθο της περήφανης Κρήτης.
 
Αν και χωριό, ο Ζαρός παρέχει μια ευρεία γκάμα επιλογών που μπορείτε να κάνετε. Σίγουρα όμως να ξεκινήσετε από μια επίσκεψη στη λίμνη. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ η το φαγητό σας πάνω από τα πράσινα νερά της. Να ταΐσετε τις πάπιες και τα ψάρια ή να κάνετε ένα περίπατο γύρω από την λίμνη απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο και βγάζοντας πολλές φωτογραφίες.
 
Αν χορτάσατε τη λίμνη και αγαπάτε την εξερεύνηση , τότε περπατήστε το φαράγγι του Αγίου Νικολάου. Η διαδρομή για να περπατήσετε όλο το φαράγγι είναι περίπου 5χλμ και θα χρειαστείτε περίπου 4 ώρες για να την ολοκληρώσετε, με τε επιστροφής. Σε αυτή τη διαδρομή θα συναντήσετε πολλά αξιοθέατα όπως, το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα 900 μέτρα περίπου. Στα 2,5 χιλιόμετρα θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγ Ιωάννη όπου κάπου εκεί είναι και η είσοδος στο φαράγγι που καταλήγει το δάσος του Ρούβα.
 
 

 

Ο Ζαρός και η γύρο περιοχή

 
Στο Ζαρό αξίζει να επισκεφθείτε και τη Μονή Βροντησίου, τη πρώτη σχολή Αγιογραφίας στην Κρήτη τη μονή του Αγίου Φανουρίου, τον Αγ. Γεώργιο, την Αγ. Κυριακή, καθώς και το εκκλησιαστικό μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης.
 
 
 
Σίγουρα να μη παραλείψετε μια βόλτα για να γνωρίσετε καλύτερα το χωρίο, κι εκεί πιστέψτε με θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις από την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Υπάρχουν και τα ιστορικά μοναστήρια που βρίσκονται τριγύρω είναι καλή επιλογή για περπάτημα ή για ποδηλασία, όπως και οι αρχαιολογικοί χώροι της Γόρτυνας , της Φαιστού και της Αγίας Τριάδας που βρίσκονται μόλις μισή ώρα απόσταση από το χωριό και είναι προορισμοί όπου φτάνει κανείς εύκολα με αυτοκίνητο.
 
Η επίσκεψη σας στο Χωριό Ζαρός θα σας φέρει αρκετά κοντά με τη φύση, θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να αναζωογονηθείτε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ