Αυθεντική Χειροποίητη Κρητική βούργια – Παραδοσιακή υφαντή τσάντα πλάτης

Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε, η στιγμή που δεν ξέρουμε ποιος είναι πιο χαρούμενος, εσείς που ψάχνατε και δεν βρίσκατε ή εμείς που καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία τόσο ωραία Κρητική Βουργια;

Ναι ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε την υπέροχη χειροποίητη κρητική βούργια που δημιουργήσαμε με μεράκι και επιμονή, δηλαδή όχι όλοι εμείς, αλλα η υφάντρα μας, Πόπη Σμυρνάκη.

Πανέμορφη, αυθεντική, χειροποίητη και κυρίως χρηστική! Αυτή η βούργια, που χρησιμοποιούσαν οι βοσκοί για να μεταφέρουν το νερό, το παξιμάδι, το τυρί, τις ελιές και τη ρακή τους, είναι πλέον διαθέσιμη για να τη χρησιμοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Είναι πρακτική αφού έχει ρυθμιζόμενους ιμάντες και φόδρα για να προστατεύει τα αντικείμενά σας.

Οι μάλλινοι ιμάντες της είναι ρυθμιζόμενοι, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε το ύψος της τσάντας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε το κινητό, το πορτοφόλι, το φαγητό, το νερό, το βιβλίο, ακόμα και την πετσέτα της παραλίας σας.

Είναι σημαντικό για εμάς να δημιουργούμε όχι μόνο όμορφα και παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και χρηστικά αντικείμενα που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά. Ωστόσο, παραμένει ένα από τα πιο συμβολικά δώρα ή το τέλειο παραδοσιακό ενθύμιο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

Αυτή τη στιγμή, η βούργια είναι διαθέσιμη σε κόκκινο και μπλε χρώμα, και σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες επιλογές. Μπείτε στην κατάλληλη κατηγορία Κρητικές βούργιες για να βρείτε το χρώμα που σας αρέσει και να κάνετε την παραγγελία σας.

Λίγα λόγια για τη Χειροποίητη Βούργια Βούρια

Η βούργια είναι μια παραδοσιακή κρητική τσάντα, φτιαγμένη συνήθως από υφαντά υλικά, που χρησιμοποιούσαν οι βοσκοί και οι αγρότες της Κρήτης για να μεταφέρουν τα απαραίτητα τρόφιμα και αντικείμενά τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στα βουνά και στους αγρούς. Συμβολίζει την αυτάρκεια και την απλότητα της κρητικής ζωής, αλλά και την αντοχή και τη σκληρή εργασία των ανθρώπων της υπαίθρου. Η βούργια έχει διατηρήσει τη σημασία της στην κρητική παράδοση, όχι μόνο ως χρηστικό αντικείμενο, αλλά και ως σύμβολο της κρητικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού. Σήμερα, η βούργια συνεχίζει να εμπνέει και να χρησιμοποιείται, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες, διατηρώντας όμως τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ