Ο Κρητικός Tik Toker που εντυπωσίασε τους Κύπριους Παρουσιαστές με τις Μαντινάδες και την ιστορία του.

Φιλοξενούμενος της Έλενας Θεοδώρου και της παρέα της στην εκπομπή «Έλα να δεις»  ήταν σήμερα ο Μάρκος Σμυρνάκης. Ο άνθρωπος που έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις παραδοσιακές κρητικές κατσούνες κάνοντάς τις viral, μίλησε στην τηλεόραση της Κύπρου και το Omegatv για το σήμα κατατεθέν της Κρήτης!

Η παρέα τoυ «Έλα να δεις» ήθελε να μάθει όσο πιο πολλά μπορούσε για τις κατσούνες κι ο Μάρκος απάντησε σε όλα! Μίλησε για την ιστορία του katsounes.gr και πως ξεκίνησε, για την μοναδική τέχνη της κατσουνοποιίας και τον πατέρα του που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης. Εξήγησε την διαδικασία κατασκευής της κατσούνας – από την συλλογή των κατάλληλων ξύλων ως τη δημιουργία – και φυσικά για το  «κίνημα» που ξεκίνησε στα social media προκειμένου να κάνει γνωστές τις παραδοσιακές κατσούνες.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Μάρκος Σμυρνάκης «στόχος μου δεν ήταν να φτάσει στα αφτιά των παραδοσιακών κρητικών που ήδη γνωρίζουν τον όρο κατσούνα, αλλά κυρίως στους νέους που δεν ήξεραν καν τι είναι οι κατσούνες. Και ναι, νομίζω τα κατάφερα! Τώρα γνωρίζει αρκετός κόσμος τι είναι και την χρησιμοποιούν όχι μόνο για διακοσμητικούς λόγους, αλλά την χρησιμοποιούν και σε άλλους σκοπούς στην καθημερινότητα τους όπως την πεζοπορία!».

Μάλιστα ο Μάρκος Σμυρνάκης, αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής πως οι κατσούνες του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και της Κύπρου, με αρκετές αποστολές να έχουν γίνει προς το αγαπημένο νησί της Αφροδίτης! Παράλληλα, μίλησε και για τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και τα άλλα προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει στο katsounes.gr.

Κι επειδή εκτός από κατσούνες, στην παράδοση της Κρήτης υπάρχουν και οι μαντινάδες, η εκπομπή δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς να ακουστεί έστω ένα τετράστιχο.

«Έλα να δεις τι γίνεται στο omega το κανάλι. Καθημερινά εχει παρέα ευχάριστη, με όρεξη μεγάλη!» είπε ο Μάρκος σκαρώνοντας ο ίδιος την πρώτη μαντινάδα με την απάντηση να έρχεται από τον φίλο του το Δημήτρη Κρητικό που ζει στην Κύπρο! «Τις κατσουνες σήμερα ήρθα να σας εδείξω, κι έφερα ακόμα πιο κοντά την Κρήτη με την Κύπρο»

Ενθουσιασμένοι οι συντελεστές της εκπομπής ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και τον κάλεσαν στην Κύπρο «Να κοπιάσεις στο νησί και να σε γνωρίσουμε από κοντά», του είπε συγκινημένη η παρουσιάστρια της εκπομπής Έλενα Θεοδώρου.

Δείτε ολόκληρη την παρουσία του Μάρκου Σμυρνάκη στο «Έλα να δεις»

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ