Άγιος Χριστόφορος | Μια διαφορετική ιστορία πίστης

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το μοναδικό σε λειτουργία βυζαντινό μοναστήρι εντός της Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται για πρώτη φορά μια θεατρική παράσταση.

Ο ανατρεπτικός βίος του Αγίου Χριστοφόρου που χρονολογείται στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ. αποτέλεσε έμπνευση για τον Χριστόφορο Αντωνιάδη, ο οποίος καταπιάνεται με την 5η κατά σειρά βιογραφία (Alexandros Iolas, Imperator Caligula, My Dear Andy Warhol, Amadé: The Real Mozart) αναφέροντας χαρακτηριστικά, ‘Αν επέλεγα να διηγηθώ στον τετράχρονο ανιψιό μου μια ιστορία, πίστης, διαφορετικότητας, αγάπης και συγχώρεσης θα ήταν αυτή. Η ζωή του μάρτυρα Χριστοφόρου.’

«Ο Ρέπροβος, ένας άνθρωπος που γεννιέται στο σκοτάδι έχοντας αντισυμβατική όψη, ιδιαίτερη καταγωγή και χωρίς την ικανότητα της ανθρώπινης ομιλίας, διασχίζει την κόλαση, παλεύει με τον εσωτερικό του κόσμο μα και με τους γύρω του αναζητώντας διαρκώς το φως, συναντάει τον Χριστό, βαπτίζεται, γίνεται ρήτορας τρανός και υπερασπιστής της αγάπης του Θεού εμπνέοντας τα πλήθη, αντιτάσσεται στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Δέκιο και στην απάνθρωπη διακυβέρνηση του και στο τέλος αποκεφαλίζεται , μένοντας στην ιστορία ως ο Άγιος Χριστοφόρος ( ο φέρων τον Χριστό).»

Με μεγάλη μας τιμή και χαρά λάβαμε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες, με την συμμετοχή της μαγκούρας μας σε θεατρική παράσταση με τίτλο “Άγιος Χριστόφορος”.

Έστω και με αυτό τον τρόπο αποτελούμε μέρος αυτής της όμορφης παράστασης , και του αποτελέσματος που μπορείτε να παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο! 

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Αντωνιάδης

Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη

Κοστούμια: A.Family

Custom-made Headpieces: Despotnia

Εικαστικό Αφίσας: Γιάννης Ευθυμιάδης

Επιμέλεια Αφίσας: Γεράσιμος Κοιλάκος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Τσιαούση

Teaser –Promo Fotos: DK Productions

Production Manager: Αλέξανδρος Καραμανλής

Άγιος Χριστοφόρος ο Χριστόφορος Αντωνιάδης

 

Info

Δευτέρα 9 Μαΐου (ανήμερα εορτής Αγίου Χριστοφόρου)

Ημερομηνία Παράστασης: 9 ΜΑΙΟΥ 2022

Ημέρα παράστασης: Δευτέρα

Ώρα παράστασης : 8.00 μ.μ

Διάρκεια παράστασης : 50’

Χώρος: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ (Προαύλιος χώρος)

(Επταπυργίου 64)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(Απαραίτητη Κράτηση Θέσεων / Περιορισμένες Θέσεις)

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6982 997542

(0)
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ